Orsi szeret kézműves foglalkozásokat tartani legyen az gyereknap, farsang, húsvét vagy éppen anyák napja. Szívén viseli a nálunk lakó 24 gyermek sorsát. A közös programok során egyik célja, hogy a szülők – akik gyakran maguk is nagyon nehéz körülmények között nőttek fel – eszköztárát bővítse, például javuljon a szülő-gyermek kommunikáció, megmutatja a szülőknek, hogyan tudnak szebben beszélni a gyerekeikkel. Ahogy ő fogalmaz: „a szeretetteljesebb kommunikáció kialakításán dolgozik”.

 

 wohner orsi 2

 

Ha megkérdezzük Orsi munkatársait és környezetét, az „önzetlen” jelző lesz az első, ami eszükbe jut róla.

Orsi ugyanis arra tette föl az életét, hogy másokon segítsen, fontosnak tartja, hogy munkájával az intézményben élő családokat támogatni tudja. A legnagyobb sikert az jelenti, ha az otthonból megerősödve kerülnek ki a családok, és az a hab a tortán, ha lakhatásuk is tartósan rendeződik.

 

illusztracio wohner orsi 2

 

A gyerekek öröme is nagyon fontos számára: „A gyerekek cukik tudnak lenni. Szeretek velük játszani, látni rajtuk, hogy felszabadultak, jókedvűek. Azért is a kedvencem minden ünnepi időszak, amikor karácsnyi díszeket készítünk, húsvéti tojást festünk, süteményt sütünk és osztozhatok az örömükben” – mondta Orsi.

illusztracio wohner orsi 1

 

A munkánk során azt tapasztaljuk, hogy a nálunk élő szülők sokféle és komplex problémával küzdenek, ami megnehezíti a kitörést ebből a helyzetből. Mi abban is támogatjuk őket, hogy az erőforrásaik megerősödhessenek, tudjanak a jövőjükről gondolkodni, akkor is, ha sokszor kilátástalannak tűnik a helyzetük. Munkatársaink támogatják a szülőket ezen az úton, Orsi például nagyon fontosnak tartja, hogy olyan képességeik is fejlődhetnek, melyeknek a kiköltözésük után is hasznát veszik.

Köszönjük munkatársainknak, hogy nap mint nap tesznek azért, hogy a hozzánk fordulók hajléktalan nők és családok élete jobbá váljon!