A "RÉS" Szociális és Kulturális Alapítvány Kuratóriuma ezúton mond köszönetet mindazoknak, akik az elmúlt. évben személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával támogatták az Alapítvány működését.
Az 1%-os felajánlásokból befolyt összeget az Alapítvány a hajléktalanná vált családok és hajléktalan nők ellátására fordítja.

Köszönjük!

Beszámolók

2017. évi beszámoló

2018. évi beszámoló

2019. évi beszámoló

2020. évi beszámoló

2021. évi beszámoló

Kik vagyunk és mit csinálunk? Mi, a RÉS Alapítvány munkatársai olyan intézményeket hozunk létre és működtetünk, melyekkel valamilyen ellátási hiányra reagálunk és melyek révén megmutatjuk és elérhetővé tesszük a hajléktalan embereknek és családoknak azokat az erőforrásokat és továbblépési lehetőségeket, amik minden emberben benne rejlenek. Hidat építünk a hajlékkal rendelkező és a hajlék nélküli emberek között.

Alapító Okiratunk szerint céljaink a következők:

"... A szociális és kulturális szempontból átmenetileg vagy tartósan nehéz helyzetbe került személyek segítése, rehabilitációja, az őket gondozó, szállásbiztosító, illetve egészségügyi intézmények (pl.: járóbeteg alap- és szakellátás, utókezelő, stb.), szolgáltatások, valamint speciális ellátási formák (pl.: rehabilitációs otthon, foglalkoztatási átképzés, stb.) kialakításának és fenntartásának elősegítése, valamint az ehhez kapcsolódó elméleti - szakmai munka támogatása...”

A közhasznú alapítványunk Budapesten az alapító okiratban foglalt célok megvalósulása érdekében jelenleg két intézményt működtet:

1, A 40 férőhelyes Családok Átmeneti Otthonában (1173 Budapest, Összekötő u. 3., 258-58-95) krízishelyzetbe jutott gyermekes családoknak nyújtunk lakhatási lehetőséget, komplex szociális, pszichés, jogi és fejlesztőpedagógiai segítségnyújtást. Célunk, hogy az intézménybe bekerülő családok erőforrásait feltérképezzük, fejlesszük annak érdekében, hogy a családok megerősödjenek, jobb helyzetben kerüljenek ki az intézményből, mint ahogy bekerültek, a gyerekek életében pozitív változás következzen be.

2, A 35 (télen 50) férőhelyes alacsony küszöbű Női Éjjeli Menedékhelyünkön (1067 Budapest, 269-36-01) Podmaniczky u. 33.) utcán élő hajléktalan nők számára nyújtunk feltétel nélkül igénybe vehető alapvető szolgáltatásokat (alvási, mosási, fürdési lehetőség, vacsora, szociális munka, aktivitást segítő programok, alapvető egészségügyi ellátás biztosítása). Célunk a hajléktalan létből fakadó károk csökkentése, a túlélés segítése, az állapotromlás elkerülése, akinél lehetséges az állapotjavulás elérése, a hajléktalan létből való kimozdulás támogatása.

Bővebb információ: http://www.facebook. com/alapitvany.res

Bejegyzési sorszám: 5469 (Fővárosi Bíróság, 1995. május 15.)

Adószám: 18071205-1-42

Számlaszám: Kereskedelmi és Hitelbank Zrt, 10404072-40713995-00000000

Elérhetőségünk: Stanczel Adél, igazgató

Minden intézményünkben valós szükségletekre reagáló, hiánypótló munkát végzünk, kicsi, de fontos szereplői vagyunk a budapesti szociális és gyermekvédelmi rendszernek.  Az alapítványunk nagyon szűkös erőforrások között működik, így támogatókat kell találnunk ahhoz, hogy tovább tudjunk segíteni az intézményeinkben élő rászoruló nőknek és családoknak.

Kérjük, támogasd a hozzánk forduló nők és családok ellátását!

A rendszeres, akár kisebb összegű támogatás hosszú távon kiszámíthatóvá teszi működésünket, hatalmas segítség számunkra.